27 oktober 2008

Den nya Evas passion: mitt-i-boken-undran

Ibland vill jag fråga något men inte blotta min okunskap. Så är det nu, men ändå: nyfikenheten (älska nyfikenheten) tar överhanden. Jag läser Nya Evas Passion av Angela Carter och det känns som om jag har ett gigantiskt kunskapsglapp som bara måste fyllas.

O visa läsare av denna blogg, led mig! Vad ska jag läsa härnäst?

3 kommentarer:

Helena sa...

Nights at the Cirkus! Helt jävla vindlande och knäpp och bländande skriven, cockney och cirkusliv och opålitlig berättare. The Bloody Chamber är också fina grejer.

PS: Shit vad mycket bra böcker du har läst på sistone! You're on a roll. Älskar när det händer, fast jag blir alltid lockad att bryta trenden med något riktigt såsigt.

Helena sa...

CirCus, ska det vara förstås. Feber, sorry.

Jessica på Sapere Aude sa...

Ah, Helena, tack för tips! Har du läst the Passion of New Eve/Nya Evas Passion? Den är ju helt... Eh. Jag måste återkomma!

Och ja! Min läsroll just nu är ju störtskön om jag får säga det själv. Jag tvingades prioritera i bokhyllan när vi skulle måla om och det visade sig vara ett lyckokast. De nedpackade böckerna saknas som sällskap förvisso, men att välja ut godbitarna ur sin egen hylla på det där sättet gör att skogens alla träd syns.

Ska försöka hålla mig från såsighet ett tag :)