06 juni 2007

Tag med glatt humör

I kategorin Hur tänkte de har vi idag kommit fram till inbjudningar. Så får man då en inbjudan, per mail eller om man har tur i riktiga brevlådan. Och allt är frid och fröjd och man ser fram emot fest och gamman. Ända till man kommer till den lilla, lilla, men ack så irriterande raden: Tag med glatt humör.
Men va fan... Varför inte skriva "Tag med allmänt folkvett" eller "Lämna motorsågen hemma" eller något annat lika konstigt. För allvarligt. Inte är det på grund av den lilla raden som man är trevlig. Och inte blir man trevligare/har roligare/har bättre humör för att det står i inbjudan?

Grrr. Överväger att inte gå. Men kanske har mitt nu usla humör blivit glatt nog till det är dags.

/J
ps. Skulle kunna skriva nåt om "oömma kläder" också. Det är 2007 people. Låt oss lämna de oömma kläderna hemma innan vi går på det som kallas fest. Annars kan man kalla det sport eller camping eller vad det nu är. Okej? Bra.

3 kommentarer:

Mats sa...

Jag tänker minsann ta med både oöm klädsel samt ett glatt humör.

S sa...

Haha, jag håller med!

Det är så enormt klämkäckt. Skriver folk så nu för tiden? (Kan de ha skrivit det på ett skojsigt "vi är den ironiska generationen"-sätt?) Jag tror faktiskt att jag inte sett den formuleringen sedan skolåldern, men det kan också vara min trevligt selektiva uppfattningsförmåga som gjort att jag missat det.

"Ta med ett glatt humör" föder i mig istället en vilja att vara riktigt tjurig, bara för ATT. ;)

J sa...

mats: Gött. Jag vet att du hajjar utan uppmaning, det är väl det som är poängen.

s: Jorå, hänger en inbjudan på kylskåpet som avslutas på nämnda sätt. Jag hade förhinder att gå, så jag behövde inte brottas med humörsfrågan. A hade trevligt rapporterar han, men det är oklart om han ens sett uppmaningen.

/J