29 juni 2007

Dagens plan

Idag är jag svårt ansatt av fantasier om ett växthus i gammaldags stil. Tänk tegel. Tänk gamla fönster. Tänk växthuset som en fond mot festbordet, som en del av insynsskyddet, som ett engelskt melon house. Och så tänker du prunkande vinrankor inne i växthuset, och tomater och chili och gurkor och paprikor; och rosor (New Dawn!), kaprifol och solrosor utanför. Tänk terrakottakrukor. Tänk Toscana, lavendel och jasmin. Ok? Tänk linneduk också för säkerhets skull. Och kanske porslin med blått mönster. Eller Fasan. Fasan kanske kan vara växthusposlin? Det tillsammans med de fina underläggen med fågelmotiv? Tänk Sebastian i Brideshead Revisited. Tänk champagne. Tänk kandelabrar och att bordet är en förlängning av växthuset. Bordet kanske står INNE i växthuset till och med? Stort växthus med andra ord. Inte bara för växter. För sticklingar och fester. För att måla i. För läsning. Rottingmöbler kanske? Förkovran.

Så nu behöver jag ett dygn utan regn, med klarblå himmel så att jag kan kolla om det över huvud taget är sol där jag nu har planer på att smälla upp mitt växthus.

/J

2 kommentarer:

evelina sa...

Jag vill sitta i det växthuset och dricka starkt, starkt engelskt te! Och läsa. Och kura skymning.

J sa...

Oj, så ovan vid kommentarer att jag hittar dem jag får av en slump. Evelina, du är mer än välkommen så fort växthuset finns i den verkliga världen! Alla aktiviteter du beskriver är ju naturligtvis de rätta!