29 oktober 2005

Försvinnanden

Det var nästan en månad sedan jag skrev senast. Skandal. Har visserligen tillbringat två veckor av denna månad på andra sidan världen utan tillgång till dator, men nån slags skandal är det väl ändå. Jag lovar att skärpa mig - cross my heart and hope to die.

Risken finns dock att jag försvinner in i en nyliberal dimma - efter alla skriverier om Ayn Rands Och världen skälvde så kände jag mig manad. Eller, come to think of it, debatten om boken har väl pågått se senaste decennierna, det är väl snarare Timbros lansering av pocketen och den efterföljande debatten som genererat skriverier. Hursomhelst så fick det mig väldigt nyfiken, och igår köpte jag 1300 tätskrivna sidor. I går kväll kom jag till sidan 21 innan jag somnade, men jag skyller på att det är var fredag. Har roat mig med lätt (som i lättläst, inte nödvändigtvis lättsam) lektyr den senaste tiden, det tenderar bli så när man är på resande fot; Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist, Hjärtat är bedrägligast av allt av JT Leroy och Bara sedan solen sjunkit av Johanna Sinisalo. Kan rekommendera alla tre, på ganska olika grunder. Bäst tyckte jag nog om den sistnämnda.

Men nu är det som sagt andra bullar som gäller. Min vana trogen har jag dock flera läsningar på gång - och jag kommer blanda Rand med Marilyn Mansons självbiografi (The long hard road out of hell, med Neil Strauss). Tror inte det är någon större risk att blanda ihop de två verken, men vem vet - jag kanske blir förvånad?


//J

3 kommentarer:

yorkie100 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
ThomasAllen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
J eller S sa...

Jäkla spamkommentarer. Till jag löst hur jag ska blocka dem så deletar jag. Ingen censur gentemot dem som verkligen läst, och kommenterar med andra ord.
//J