03 mars 2009

Ve och fasa!

Bokhyllan börjar så sakteliga fyllas på med böcker, och i och med detta inser jag att en kartong med böcker verkar ha försvunnit spårlöst. Hittills saknar jag till exempel Orbitór. Vänster vinge av Mircea Cărtărescu och Joyce Carol Oates Mysteries of Winterthurn, som var så svår att få tag på (ett antikvariat i Norrköping hade den, och jag fick leja flinka kompisar att införskaffa den åt mig), liksom ett par till. Om det är en boktjuv gratulerar jag till den goda smaken. Lite hoppas jag på att böckerna har fått agera utfyllnad i någon av de ännu ouppackade kartongerna, men de börjar så smått ta slut. Naturligtvis är jag nu övertygad om att min läsleda kan botas med just de här böckerna, och dem alena.

3 kommentarer:

Helena sa...

Oh no, inte Mysteries of Winterthurn! Den har ju inte ens jag lyckats få tag på... :) The horror, the horror! Håller tummarna för att de försvunna böckerna dyker upp. Själv åkte jag hem från mitt sunkiga inackorderingsrum i Essex med flera mystiskt försvunna böcker. I mitt fall tror jag att min galne hyresvärd (som jag ska skriva en roman om någon gång) helt sonika snodde de böcker som han inte ansåg var lämplig läsning för en ung dam. I ditt fall tror jag - vet jag! - att dyrgriparna dyker upp i de hitintills ouppackade lådorna. Annars får du skriva in till den nya Saidakvinnan i Aftonbladet Söndag och fråga. Om inte annat kan det bli intressant att läsa svaret. (Nu i söndags svarade hon att en kvinnas försvunna ägodelar numera huserade hos en sinnessjuk människa. Eh, trösterikt!)

Magix sa...

Ånej, låter minst sagt otrevligt! Men jag är säker på att de dyker upp någonstans! Kanske du kan skriva till en spåmadame i Allers och fråga? ;)

Jessica på Sapere Aude sa...

Kolla kolla, the books are back (utvikning i ett inlägg :-))