24 mars 2009

Mitt eget café, mitt bokcafé


Jag nämner ju nedan att jag blev intervjuad av tidningen viLÄSER, med anledning av att de var på Bokhoras bokkollo härom månaden. Artikeln avslutas

För Jessica har mötet med andra bokälskare blivit en sådan genomgripande upplevelse att hon nu sagt upp sig från sitt väletablerade jobb i Stockholm, köpt en gård i Skåne och ska flytta dit med hund och man för att öppna ett bokcafé där samtalet ska fortsätta.


Först fnissade jag lite när jag läste det. Att se liksom livet och drömmen (jag menar egentligen Livet och Drömmen, men det blev så högtidligt att skriva det) formulerad så där. Och dessutom: ge bokbloggeriet och allt vad det medfört (kollon! cirkeln! samtal!) äran för något som varit min dröm sen ååå jag var elva? Men så kom jag på att det ju är alldeles korrekt sammanfattat, och att detta är precis det jag sa när vi pratades vid på telefon någon vecka efter kollot. Det uppvaknande som bokbloggeriet (kollon! cirkeln! samtal!) medfört var åtminstone en starkt bidragande orsak till att jag vågade. Ety: det finns andra där ute.

Ni som följt den här bloggen vet att jag redan har flyttat, vad ni kanske inte visste var att det var ett bokcafé det hela kommer leda till. Mer om den resan kan du läsa på min bokcaféblogg. Där postar jag inte bara bilder på rasande smaskiga fluffins och ondgör mig över momsdjungeln - där lägger jag pussel med verkligheten (ni vet: Verkligheten), ett pussel som ska bli ett bokcafé, där samtalet ska fortsätta.

7 kommentarer:

Magix sa...

Kollot (nån gång tänker jag komma med!)! En gård och ett bokcafé! Underbart! Trots att läsehastigheten kryper fram blir jag jättelycklig av att veta att bloggvärlden inspirerar till sådant där! Tjohoo!

Hermia sa...

Modigt och härligt! Om någon gång jag drar åt skånehållet är ett stopp hos er ett måste. Lycka till!

klara sa...

Läste om dig i VIläser (och har ju innan läst din blogg lite). Bokcafé låter riktigt trevligt - och själv bor jag ju i Skåne. Blir självklart ett besök på cafébloggen!

TMUTMD sa...

Magix: :-) Det är baske mig värt en liten lässvacka, inte sant.

Hermia: Tack, och välkommen när (i stället för om!) du tittar ner!

klara: Härligt, hoppas du gillar den! Och hoppas du besöker oss fysiskt när vi öppnat.

TMUTMD sa...

Oj, hur blev det så? Det är alltså Jessica här, trots den knasiga användaren...

snowflake sa...

Så underbart att läsa om en människa som gör slag i saken. Stort Lycka till!

Jessica på Sapere Aude sa...

Tack! Jag värmer mig i alla uppmuntrande tillrop!