15 april 2008

Joyce Carol Oates: Mysteriet med de svårfunna böckerna. A gothic saga?

Min Bellefleur-besatthet har inte mattats när de kvarvarande sidorna långsamt men ack så snabbt minskar i antal. Jag suger, suger, suger. Trots att jag vanligtvis tuggar snabbt och otåligt så tvingar jag mig att bara läsa lite i taget. Varje kapitel är en liten novell-liknande historia som likt lapparna i Matilde Bellefleurs (min favoritkaraktär) filtar bildar en berättelse.

Och visst var det ett litet äventyr att hitta Bellefleur, men det tar ju inte slut på sidan 538. Inte alls: Kvar finns A Bloodsmoor Romance, Mysteries of Winterthurn och My Heart Laid Bare. The Crosswicks Horror är dessutom på gång, och har så varit länge om jag förstår förtvivade fansistes rätt.

Men varför är de som är utkomna så svåra att få tag på? Mysteries of Winterthurn har jag nu hittat - och bokat - på ett antikvariat i Norrköping. De andra har jag ännu inte haft lika stor tur med. Inte ens My Heart Laid Bare som kom 1998 verkar finnas i mina vanliga vattenhål. Den finns på Bokus, men med den underliga infon att den skickas inom 26-40 arbetsdagar. Och nästan 300 spänn för en pocket? Vad sjutton betyder det?

Nä, jag är förstummad. Någon som vet något, som har någon information om någon av de här böckerna? Jag surfar rödögd efter info, och när jag får napp, när jag hittar snubblar orden över varandra: Lägg undan den, ge mig den, skicka den. Kosta vad det kosta vill. The Bellefleur curse? Jag tror jag vet.

6 kommentarer:

Martina sa...

Samtliga finns på brittiska Amazon, amazon.co.uk.

Jessica på Sapere Aude sa...

Gör de? BRITTISKA amazon, btw? Internet är för stort, jag hittar ju inte :-P, har bara varit inne på, tja, amerikanska kanske dårå. Tusen tack! Det största mysteriet är ändå varför de inte står på alla tio i topp-listor. Som det borde vara.

Sara sa...

Den finns också på danska elounge.com för det förmånliga priset 88.78 kr. Tyvärr 2-4 veckors leveranstid.

Jessica på Sapere Aude sa...

Åh! elounge.com har jag aldrig ens hört talas om. Ska, så fort jag får lite tid över, botanisera. Tack!

Martina sa...

Jag beställer alltid från brittiska Amazon (finns ju även kanadensiska mfl) för jag har iallafall fått för mig att det är billigare... och jag tror att det är kortare leveranstid också.

Martina sa...

Än det amerikanska, alltså.