14 april 2009

Meta meta meta

Alltså jag är inte alls nöjd med bloggens nya utseende, men har inte riktigt tid att ta tag i det nu. Dessutom: jämrans vad kategorier jag har! Verkar lite onödigt att kategorisera efter författarnamn när majoriteten läses endast en gång. Bokbloggare därute: hur kategoriserar ni?

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag kategoriserar efter författarens hemland, men det rekommenderar jag inte alls för ibland är det skitsvårt att sätta bara ett land, t.ex om författaren är född i ett land men har levt större delen av sitt liv i ett annat.

Hade exempelvis stora problem med att kategorisera Dubravka Ugresic, med tanke på att hon var född i Jugoslavien...

Jessica på Sapere Aude sa...

Voj voj, nä det verkar ju inte så lätt. Fast eftersom jag tror att det skulle bli kanske 80 procent nordamerikanskt så skulle det vara en bra väckarklocka för mig. Kanske gör jag sonika så att jag lägger till det också, men efter världsdel. Bara för att se. Har tänkt lägga till en manlig resp kvinnlig författare också. Jag gillar statistik :-)

Men fler idéer tack!

snowflake sa...

Jag har samma problem, en jättejättelång kategorilista med författarnamn plus en del annat. Den sväller och sväller och jag får ångest av att veta att jag måste göra nåt åt det. Säg till när du kommer på nåt smart!

Jessica på Sapere Aude sa...

Jag kom igång med att sätta etiketter ganska sent, och när jag till exempel idag ville veta vad jag egentligen tyckte om Bestiarium av Mare Kandre blev jag rätt störd över att inte kunna söka på hennes namn i listan. Så författare kanske inte är så dumt ändå. Men då hade det varit fint att vara en trogen typ - majoriteten av författare läser jag nog bara en gång. Och det kan man ju inte veta på förhand. Underkategorier hade inte varit så dumt kanske. För den där lååååånga listan stör mig ju också.

Fia sa...

kanske enligt genré eller utgivningsår?